• Snelle verzending
  • 14 dagen bedenktijd
  • Persoonlijk contact
  • Professioneel advies

Goede hoogte instelling rollator

Gepubliceerd op 27 december 2020 om 15:11

Juiste afstelling hoogte rollator

Ken je dat? mensen die krom lopen achter de rollator? Zo wil je natuurlijk niet gezien worden! Vaak heeft dit te maken met een verkeerde afstelling van de handgrepen. Veel mensen denken dat hoe hoger deze staan hoe minder krom je loopt. Dat klopt niet, want de juiste manier om achter een rollator te lopen is zo dicht mogelijk bij de zitting te blijven. Als de handgrepen te laag staan ga je hangen, waardoor je de rollator voor je uit duwt, daarmee wordt de rollator onveilig. Als de handgrepen te hoog staan en je loopt dicht bij de zitting komen de schouders te hoog en dat loopt niet fijn. Dan krijg je automatisch dat je toch wat verder bij de rollator vandaan loopt. Maar hoe moet het dan wel?

Instelling van handgrepen van de rollator:

Instellen van de juiste hoogte doe je zo:

Vraag hulp van iemand en ga rechtop staan, voor de zitting, tussen de handgrepen. Laat nu 1 arm langs uw lichaam hangen, staat u nog recht op? Laat iemand dan het handvat van de rollator instellen op polshoogte; daar waar de pols scharniert als u deze beweegt. De meeste rollators hebben markeringen waardoor het gemakkelijk is beiden kanten op dezelfde hoogte in te stellen.

De juiste loophouding bij het gebruik van een rollator:

Een rollator moet je eigenlijk zien als een rem op wielen? Ja, als je bij de zitting blijft en de handen los op de handgreep legt, met de vingers in de remhendels, dan kun je altijd meteen remmen bij struikelen, de stoep af gaan of de rollator afremmen mocht deze toch voor je uit gaan. Als je de handvatten vast pakt met de volle hand, moet je ten eerste naar de rem grijpen in een onverwachtte situatie en dan telt elke seconde! Ten tweede voorkom je zo dat je de handgreep te stijf vast houdt en last krijgt van de handpalmen en gaat hangen.

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.