• Snelle verzending
  • 14 dagen bedenktijd
  • Persoonlijk contact
  • Professioneel advies

Rugsteun of niet?

Is een rugsteun op een rollator nu echt veiliger?

Nee, eigenlijk niet! Verrassend antwoord, of niet? Als je op de rollator zit, met de voeten goed stevig op de grond en de onderarmen op de handgrepen dan leun je automatisch naar voren, waardoor je niet achterover zult vallen. Het lichaamsgewicht zit nu mooi in het midden van het frame. Als men gebruik maakt van een rugsteun, dan ga je met de rug tegen de steun aan zitten en zal het lichaamsgewicht meer naar de achterkant van de rollator komen en als men wat kleiner is zullen de voeten de grond niet meer of niet genoeg kunnen raken. In dat geval is de rugsteun dus onveiliger! 

Lees meer »

Welke maat rollator is het meest geschikt voor mij?

Voor een veilig gebruik van de rollator is het belangrijk om de juiste maat te kiezen: hierbij is de hoogteinstelling van de handgrepen van belang, maar ook de zithoogte. Bij het zitten is het van belang om uw beide voeten goed aan de grond te houden, tot een lengte van 1.62m is de maat small of medium(afhankelijk van het merk, dus let goed op de omschrijving bij de rollator) aan te bevelen. Bij een lengte tussen 1.62m en 1.66m kunnen beide maten, en kun je ook rekening houden met hoeveel moeite je hebt met opstaan. Van een small (medium) rollator moet je immers meer moeite doen om omhoog te komen. De hoogte van de handgrepen moet staan ingesteld op polshoogte. Mocht je toch een verkeerde keuze hebben gemaakt, dan mag de rollator uiteraard omgeruild worden, onbeschadigd en in de originele verpakking natuurlijk. 

Lees meer »

Goede hoogte instelling rollator

Ken je dat? mensen die krom lopen achter de rollator? Zo wil je natuurlijk niet gezien worden! Vaak heeft dit te maken met een verkeerde afstelling van de handgrepen. Veel mensen denken dat hoe hoger deze staan hoe minder krom je loopt. Dat klopt niet, want de juiste manier om achter een rollator te lopen is zo dicht mogelijk bij de zitting te blijven. Als de handgrepen te laag staan ga je hangen, waardoor je de rollator voor je uit duwt, daarmee wordt de rollator onveilig. Als de handgrepen te hoog staan en je loopt dicht bij de zitting komen de schouders te hoog en dat loopt niet fijn. Dan krijg je automatisch dat je toch wat verder bij de rollator vandaan loopt. Maar hoe moet het dan wel?

Lees meer »