• Snelle verzending
  • 14 dagen bedenktijd
  • Persoonlijk contact
  • Professioneel advies

Een aangepaste rollator is veilig en comfortabel

Wanneer een gewone rollator niet genoeg is en je hebt behoefte aan extra steun onderweg, dan is een aangepaste rollator de beste keus. Dankzij de comfortabele armleuningen en ergonomische handgrepen kun je veel makkelijker een stuk lopen. Het bovenlichaam leunt op de steunen waardoor de heupen en benen niet zo zwaar belast worden.

Deze rollator is minder geschikt voor hele lange afstanden en werkt het beste in en om het huis.

Rollator voor Parkinson-patiënten

Een rollator voor parkinson-patiënten is een rollator waarbij enkele technische handigheidjes opzitten die praktisch zijn voor mensen die de ziekte van parkinson hebben. Zo zijn parkinson rollators vaak voorzien van een omgekeerde rem: een normaal model is voorzien van handremmen en zodra u de remmen in knijpt remt de rollator.

Bij een parkinson model moet u juist de remmen in knijpen om te lopen. Zodra u de remmen loslaat, schiet de rollator op de remmen en kan deze niet meer bewegen.

Rollator met Armschalen

De rollator met onderarm-schalen zorgt ervoor dat u met weinig kracht in armen, handen en polsen kunt lopen. U steunt met de onderarmen op de brede schalen en duwt de rollator met de handen aan de handvatten vooruit. Deze rollator is zowel geschikt voor binnen als buiten.

XL-rollators

Deze rollator is verzwaard en vaak breder. Daardoor geschikt voor mensen met overgewicht en een bredere omvang.

Eenzijdig geremde rollators

Een aanpassing mogelijk op veel rollators, zodat de reguliere rollator geschikt wordt om aan beide zijden af te remmen, terwijl maar 1 handfunctie heeft. Zowel links-als rechts te monteren. Zeer geschikt voor mensen die na bijvoorbeeld een herseninfarct links- of rechts verlamd zijn.